Ligging

De boerderij ligt nabij de gezellige universiteitsstad Oldenburg en Westerstede en bevindt zich op een royaal eigen grondstuk dat geheel tot uw beschikking staat. Nabij de boerderij, op ong. 10 minuten fietsen, is een groot recreatiemeer met zandstrand en een terras met eetgelegenheid. Verderop is er het zeilmeer ‘Zwischenahner Meer’. Aan de achterzijde van de boerderij heeft u vrij uitzicht over landerijen met oude Wallhecken, met in de verte een manege waar kinderen kunnen pony rijden (www.ponyhof-mueller.de). De boerderij is gelegen aan een landweg, en heeft diverse buiten terrassen waar u heerlijk kunt ontspannen.

Ons vakantiehuis is geclassificeerd met 4-sterren door het Deutscher Tourismusverband en op AirBNB met 5-sterren.

Noord-Duitsland

De boerderij ligt in Noord-Duitsland, vlakbij de leuke universiteitsstad Oldenburg en de stad Westerstede. Het ligt op de grens van Ostfriesland met zijn vissersdorpen, waddenzee en strand aan de Noordzee. Aan de andere zijde grenst het direct aan Ammerland, een streek met prachtige bossen en meren. In de directe omgeving treft u een groot netwerk met fietsroutes (vgl. met het Nederlandse knopensysteem) door het Noord-Duitse landschap. Op nog geen 10 minuten fietsen is een prachtig recreatiemeer met zandstrand voor de kinderen, maar ook een terras en eetgelegenheid. Uiteraard kunt u ook naar het Zwischenahner Meer (www.bad-zwischenahn-touristik.de), bereikbaar via kleine landweggetjes. Cultuur vindt u in de kleine dorpen, maar ook in Oldenburg, Leer, Wilhemshaven of iets verderop in Bremen, de oude Hansestad.

 

Bereikbaarheid

De boerderij is bereikbaar via de A28 (Autobahn van Leer richting Bremen), afrit Westerstede-West, daarna in de richting Remels rijden. Het bevindt zich op zo een 300 kilometer van Utrecht en 130 kilometer van Groningen. In de zomermaanden is er een directe busverbinding met Groningen naar Remels.

 

Informatie over de omgeving

U kunt bij diverse VVV’s informatie verkrijgen. Zie hiervoor onder andere de websites van www.ammerland-touristik.de, www.suedliches-ostfriesland.de en www.uplengen.de. Bij de VVV van Uplengen en Westerstede is men goed op de hoogte van het vakantiehuis en is men altijd bereid u informatie toe te zenden. In het vakantiehuis liggen ook diverse brochures voor u klaar.

 

Nieuw: Internationale Fietsroute

Sinds 1 januari 2015 is Noord-Duitsland aangesloten op het zgn. knopennetwerk voor fietsroutes. De fietsroutes brengen u langs de mooiste plekjes van het landschap.